Iată ce spun criticii literari despre cărțile Marei
This is what literary critics say about Mara's books
All books written by Mara Popescu-Vasilca have been reviewed by literary critics of great repute. Their book reviews are written in the Romanian language because the books themselves are in Romanian. We encourage you to peruse the book reviews presented on this page to get a larger picture and deeper understanding of the author’s literary theme and writing style.
Toate cărțile scrise de Mara Popescu-Vasilca au fost revizuite de critici literari de mare renume. Recenziile lor de carte sunt scrise în limba română deoarece cărțile în sine sunt în limba română. Vă încurajăm să citiți recenziile de carte prezentate pe această pagină pentru a obține o imagine mai largă și o înțelegere mai profundă a tematicei literare și a stilului de scriere al autorului.
Vanda

Astăzi Cititorule, vom păși împreună în templul sufletului unui femei, creionat cu grijă de autoare, pus în situații de viață surprinzătoare, spre a o însoți pe un drum nesigur, dar și fabulos.

”Vanda între dorință și rațiune” este un roman real și natural care te face să îți pui multe întrebări referitoare la viață, fericire și iubire, iar scriitoarea Mara Popescu-Vasilca ne îndeamnă cu sensibilitate și căldură, să trăim, cu sufletul și cu inima emoțiile din această carte alături de personajele sale.
Nora

”Nora” m-a captivat datorită măiestriei autoarei de a stârni emoții. Uneori cuvintele nu sunt suficiente pentru a le stârni. Și atunci avem nevoie de sunete, culori, forme, miros: stropi de ploaie, un tango, o vioară, o tartă cu pere și șerbet de vin fiert, clinchet de pahare, fermoarul unei rochii tras încet, excitant de încet, foșnet de lenjerie de mătase…

Romanul ”Nora în căutarea identității” este un roman profund, despre viață și fericire, despre căutări, speranțe și vise, despre destin și dorința de libertate și de autodescoperire. Este muncit cu multă pasiune și clădit în detaliu cu mult talent narativ de către scriitoarea Mara Popescu-Vasilca
Paula

Doamna Mara Popescu-Vasilca nu este o scriitoare bună de romane, Domnia Sa este o poetă care scrie romane excelente. Paula, împlinire târzie, este un roman care povestește dragostea absolută așa cum este ea: frumoasă, imprevizibilă, mistuitoare, generatoare de o afecțiune fără opreliști, dar și de frământări, regrete profunde și suferințe cu puzderie de lacrimi amare.

Autoarea ne invită într-o poveste încântătoare, atrăgătoare, care ne ademenește cu episoadele pasionale din viața unei femei de excepție.
Catia

Mara Popescu-Vasilca m-a captivat iremediabil pentru a treia oară. Talentul său în a surprinde detaliile vieții și ale dragostei m-au cucerit. Romanele din colecția „Dragostea, arză-o-ar focul!” sunt bijuterii cu perle de iubire.

Și așa, pe două paliere, aflăm amănunte din viața celor două femei. O poveste stranie, aceea a lui Dan, împărțit între soția care tocmai murise și Catia, abia adusă în același salon de spital. Nu avusese măcar timp să-și șteargă lacrimile.
Ursula

Deși este un roman de 380 de pagini, l-am citit în câteva ore în decurs de 3 zile. Ursula mi-a trezit tot felul de sentimente – de la tristețe, amărăciune, dezamăgire, bucurie, speranță și iubire. Am plâns odată cu ea atunci când își povestește viața plină de dezgust, dar am și râs atunci când visul i s-a împlinit.

În aceste timpuri zbuciumate pe care le trăim cu toții, scriitoarea Mara Popescu -Vasilca, ne alină prin romanele sale, fiindcă pus acolo unde trebuie cuvântul, merge la inimă, minte și suflet și va da energia necesară împlinirii prezente și viitoare.
Bianca

Orice femeie se poate regăsi în carte, intrând în sintonie cu personajele sale. Așa este, rezonanța cu cititorul este esențială, mai ales că zbaterea pentru supraviețuire în această lume roasă pe dinăuntru este acerbă, iar personajul principal construit de autoare, Bianca, înalță castele de nisip din dorințe, speranțe și mai ales planuri de căpătuire, care se risipesc destul de des și sunt luate de valurile vieții.

Cine nu a construit, măcar o dată în viață, castele pe nisip? Sau, castele în Spania? Este expresia ideală a visării cu ochii deschiși, a dorinței care, chiar dacă nu va fi împlinită niciodată, recurgem la ea, pentru că ne face bine. Închipuirea nu costă nimic și putem și noi s-o dăm gratis, mai departe.
Străinii

După seria romanelor din colecția ”Dragostea arză-o-ar focul”, iată că binecunoscuta scriitoare canadiană Mara Popescu-Vasilca vine în întâmpinarea cititorilor cu noul său roman intitulat Străinii.

„Străinii” este o carte de citit fără întrerupere, o carte-oglindă în care poți vedea viața sub toate aspectele.
Autoarea creează suspans, stimulând curiozitatea cititorului, determinându-l să formuleze ipoteze, să interpreteze indicii și să-și facă griji cu privire la soarta protagoniștilor.
Sunt eu vânzator de iubiri?

Mara Popescu-Vasilca ne prezintă povești aparent de sine stătătoare, povești și emoții care se împletesc: nesiguranță, dragoste, condiția umană, frica de a te deschide și de a arăta cine ești cu adevărat… Personajele sunt într-un singur univers care le va determina să își pună o mie de întrebări.